sâmbătă, 23 februarie 2013



COMUNICAT
 privind desfasurarea sedintei Consiliului Consultativ  Bucuresti - Ilfov


  La data de 21.02.2013 a avut loc şedinţa Consiliului Consultativ-Bucureşti şi Ilfov , sedinta in care s-au dezbatut urmatoarele probleme :
-          Stadiul indeplinirii deciziei CD privind repartizarea sumelor in procent de 30% din cotizatia incasata;
-          Probleme legate de posibilitatile filialelor de aderare la EUROMIL;
-          Discutarea problemelor legate de indeplinirea hotararii CNR 2012 privind convocare CNR EXTRAORDINAR pana la sfarsitul lunii marie 2013 pentru discutarea si aprobarea modificarilor la Statutul si ROF- ul sindicatului;
-          Discutarea problemelor generate de Comitetul de initiativa al membrilor fondatori ai CAR „ Solidaritatea sociala”.
           La sedinta au participat presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov , mai putin cei ai Filialelor 5 sector1 si 1 sector 3, precum si un  invitat: Dl.gl. Streinu membru SCMD sector 4.
            La primul punct al ordinii de zi s-a aratat ca la nivelul Compartimentului financiar-contabil se incearca tergiversarea repartizarii sumelor , in cota de 30% din cotizatia incasata, filialelor din Bucuresti si Ilfov , inventandu-se o serie de proceduri care incalca deciziile CD si chiar frizeaza limita absurdului – daca o filiala are pe cardul filialei o suma de bani , nu i se mai repartizeaza alta suma pana nu o cheltuie pe cea din cont. Precizam faptul ca filialele fac eforturi financiare deosebite pentru a folosi sumele alocate nu pentru plata chiriilor sau pentru cheltuieli nejustificate ci numai pentru cheltuieli materiale absolut necesare functionarii structurilor organizatorice.
Se solicita, in mod imperativ, presedintelui SCMD sa convoace Comitetul Director pentru solutionarea problemelor financiare care se acutizeaza de la zi la zi si care ascund o stare de fapt ingrijoratoare – NEPLATA COTIZATIEI SAU SI MAI RAU PENTRU ANUMITE FILIALE DIN TERITORIU NEJUSTIFICAREA PRIN COTIZATIA DEPUSA A NUMARULUI DE MEMBRI DE SINDICAT EXISTENTI.
            Se solicita Comisiei de Cenzori sa initieze un control al cheltuirii fondurilor la nivel central si al filialelor care nici pana in prezent nu pot justifica avansurile primite( nu facem referiri la sumele ce trebuie repartizate in cota de 30% ci la cele primite peste cotizatia incasata).
            Totodata se solicita secretarului general interimar sa respecte prevederile art. 26 din STATUTUL SCMD.
            La punctul 2, Col(r) Marian Tudor a prezentat elemente reiesite din discutia cu dl,Col(r) Adrian Constantin, Presedintele Ordinului Militar de Romania ( MOR)  care propune realizarea la nivelul Comitetului Director a unei intalniri pentru elaborarea unui proiect de protocol de colaborare cu acest ordin – membru al EUROMIL- prin care SCMD sa demareze actiunile necesare aderarii la aceasta structura europeana in conformitate cu hotararile CNR 2012.
            La punctul 3 s-a luat in discutie solicitarea Filialei1 Craiova de convocare a Consiliului National al Reprezentantilor Extraordinar pentru discutarea si aprobarea modificarilor la Statutul si ROF-ul SCMD, in ultima decada a lunii martie 2013.
In unanimitate, s-a decis sustinerea acestei propuneri prin care , practic, se solicita respectarea hotararilor forului suprem de conducere al SCMD – CONSILIUL NATIONAL AL REPREZENTANTILOR.
            La punctul 4 s-a creat o situatie penibila prin aparitia comunicatului grupului de initiativa al membrilor fondatori ai CAR “Solidaritatea sociala” prin care se anunta “contramandarea adunarii generale extraordinare a CAR” la solicitarea presedintelui SCMD care “motiva interventia domniei sale prin faptul ca trei vicepresedinti ai SCMD ( Gl.Mr. Nastase Constantin, Col.Pricina Valeriu si col.Tudor Marian) au anuntat ca demisioneaza din SCMD daca aceasta adunare va avea loc”. Prin aceasta manevra , TOTAL NEADEVARATA PENTRU CA NU SE DISCUTASE CU CEI TREI, s-a incercat scoaterea din penibil a grupului de initiativa, penibil creat de incercarea de nerespectare a hotararii instantei de judecata, care aprobase constituirea CAR cu comitet director nominalizat, ca singurul organ decizional pana la inscrierea in CAR a doritorilor.
Precizam ca CAR “Solidaritatea sociala” este legal constituit. Pana la sfarsitul lunii februarie Comitetul Director al CAR-ului va aproba regulamentul de functionare si se va incepe inscrierea in aceasta structura care nu este afiliata sindicatului fiind total independenta. Solicitam doritorilor sa ia legatura cu membri CD al CAR pentru ca aceasta sa inceapa cat mai curand functionarea.
            S-a mai luat in discutie un proiect de scrisoare deschisa catre premierul Romaniei, dl. Victor Ponta , ca demers necesar in actiunile noastre de respectare a legilor, Statutului SCMD si promisiunilor facute prin acordurile de colaborare cu partidele din USL , proiect aprobat in unanimitate si transmis premierului .
            Se cere Biroului Operativ Central sa solicite in scris,  MapN sa faca public Raportul de Audit privind pensiile militare.
            S-a stabilit ca urmatoarea sedinta comuna sa se desfasoare cu participarea tuturor membrilor birourilor operative si aprobarea documentelor pentru CNR.


Vicepresedintele SCMD – coordonator zona Bucuresti-Ilfov
Presedinte SCMD filiala sector 6
Col(r) Marian TUDOR


B. O. al Filialei SCMD Sector 4, Bucuresti