miercuri, 17 aprilie 2013


Nota  
Nr. 11 (420) din 16.04.2013
                                                                         Publica

Emitent:
·         Departamentul Juridic
Persoane de contact:
Col (r) V. Mihai – 073.660.1110
Col (r) N. Staicu – 073.660.0989
E-mail: scmdjuridic@yahoo.com

Destinatari:
·         Membrii Comitetului  Director
Birourile Operative ale Filialelor din Bucuresti/Ilfov

Subiect:

              Intalniri de lucru cu reprezentantii cabinetelor de avocatura care reprezinta in instanta membrii de sindicat din Bucuresti si Ilfov.

Continut :
              
                In baza celor stabilite in sedinta CD din 03.04.2013, marti 16.04.2013, incepand cu ora 15.00, la sediul SCMD a avut loc intalnirea cu dna av. G. Barla (insotita de o doamna av., in calitate de colaboratoare a dansei). Din partea SCMD au participat urmatorii : dl gl fl aer Iosif Balan, dna col (r) Monica Caloian, dl col (r) Aurica Varban, dl col (r) Marian Vasile si col (r) Vasile Mihai.
              Pe ordinea de zi a intalnirii au figurat urmatoarele probleme:
-         evidenta actualizata a dosarelor aflate pe rolul instantei si a termenelor de judecata;
-         asistenta juridica acordata membrilor de sindicat pana in prezent in dosarele avand ca obiect contestatiile la deciziile de  revizuire a pensiilor si modul de reprezentare in instanta a acestora de catre cabinetul de avocatura;
-         analiza solicitarii cabinetului de avocatura adresata presedintelui SCMD cu privire la limitarea  reprezentarii membrilor de sindicat doar  in procesele aflate la instanta de fond,
la care s-au adaugat unele aspecte legate de situatia dosarelor pe Legea nr. 329/2009.
          Din discutii au rezultat urmatoarele concluzii:
-         d-na avocat va face o noua analiza a situatiei privind dosarele pe Legea nr. 329/2009 si va identifica actiunile viitoare, avand in vedere faptul ca instantele din Bucuresti s-ar putea sa fi comis o serie de greseli privind comunicarea deciziilor;
-         in cel mai scurt timp se va verifica situatia celor aprox. 10 dosare pe revizuire care figureaza inca in evidenta intocmita de dansa ca fiind “trimise prin posta”;
-         cele aprox. 900 de dosare pe revizuire vor fi asigurate din punct de vedere juridic conform contractului intre parti, atat pe fond cat si in recurs.
           In privinta reprezentarii in instanta, dna avocat si-a manifestat nemultumirea cu privire la multitudinea de termene si proceduri la care trebuie sa faca fata, vand in vedere ca initial s-a asteptat ca dosarele sa aibe parti mutiple si nu o singura persoana ca reclamant.
         
           Intalnirea cu dl av. Razvan Ion Vasiliu, programata initial pentru miercuri 17.04.2013, a fost amanata pentru 23.04.2013, la ora 14.00. Rog membrii CD cu domiciliul in Bucuresti sa participe la intalnire.
          
Cu stima,

SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN


Nota  
Nr. 416 din  16.04.2013
                                                                         Publica

Emitent:
·         Presedinte
Telefon: 0736601020
E-mailsindicatulmilitarilor@gmail.com

Destinatari:
·         Membrii CD
Presedintii filialelor

Subiect:            Comunicat privind manifestarile SCMD preconizate cu incepere din 19 aprilie

Referitor la manifestatiile hotarate de Comitetul Director pentru perioada 19-30.04.2013, situatia este urmatoarea:
1.      Pentru data de 19.04.2013, Primaria Municipiului Bucuresti refuza sa ne ofere  altceva,  decat platoul din fata Academiei Militare. Urmeaza sa negociem maine, pentru ultinma data. Opiniile dvs. sunt impartite. Exista cel putin trei vicepresedinti si mai multi presedinti de filiale care doresc sa vina la Bucuresti, in orice conditii si oriunde. Caracterul manifestatiei a fost votat insa drept "Conferinta de presa-manifestatie" pentru sustinerea in fata media a legitimitatii cererilor noastre si sutinerea acelor membri ai Guvernului si Parlamentului care se lupta pentru legile promise, si nu manifestatie impotriva lui "X" sau "Y".
2.      Din punctul de vedere al legilor,  se asteapta  semnatura de astazi a premierului pe proiect, dupa care, miercuri se retrimite Parlamentului spre intrare in procedura de urgenta. Legea pensiilor militare de stat, ni s-a spus ca va fi promovata in mai a.c., prin OUG. Parerile dvs sunt impartite. O parte din vicepresedintii CD si presedintii de filiale sunt de parere sa renuntam la conferinta-manifestatie pentru a nu da un pretext unora sa voteze impotriva sau sa retraga proiectul de lege, in timp ce altii, in contextul deciziilor de recuperare, care ne inunda, si care sunt fapte concrete, vor sa iesim cu orice pret, chiar si pe platoul de la Academia Militara.
Acestea sunt datele concrete. Pe cale de consecinta, data fiind urgenta luarii unei decizii, fac apel la membrii CD, deoarece CD a votat actiunea, sa-si exprime optiunea (votul) pentru una din urmatoarele decizii:
1.      Amanam data, in discutiile de maine cu Primaria, solicitand manifestarile pentru sfarsitul lunii mai, cand vom fi edificati asupra celor doua legi si vom solicita aceeasi locatie pe care, probabil o vom obtine, disparand actualele temeri legate de noi si Congresul PSD. Atunci insa, daca vom constata ca am fost, din nou, amanati, iesirea va trebui sa fie generala, astfel incat forta SCMD sa fie recunoscuta de toata lumea.
2.      Acceptam oferta Primariei pentru platoul de la Academia Militara, invitand presa acolo, cu riscul ca numarul participantilor sa nu fie semnificativ, iar piata de legume (tarabele) sa nu fie inchisa.
3.      Transmitem Primariei, oficial, optiunea pentru transformarea manifestatiei in actiune de comemorare a 165 de ani de cand inaintasii nostri pasoptisti, mai intelepti, mai uniti si mai curajosi decat noi, au decis, in noaptea de 19 spre 20 aprilie 1848 declansarea insurectiei armate pentru infaptuirea statului roman modern, si ne prezentam cu flori si coroane (fara vuvuzele si fluiere) la statuia lui Ion Heliade Radulescu de la Universitate.
In cursul zilei de astazi, imediat dupa ora 14.30 (cand vom afla daca s-a semnat sau nu la Guvern avizul favorabil pentru proiectul legii, in conditiile in care banii exista la cele trei structuri, nefiind nevoie de suplimentare de buget) membrii CD vor fi contactati telefonic de catre Secretariatul General pentru a isi exprima optiunea functie de dorinta filialelor, pentru unul dintre cele trei puncte. In maxim o ora dupa ce vom avea punctul de vedere al membrilor CD, vom anunta decizia.
Daca nici una dintre solutiile noastre nu va intruni majoritatea, decizia o va lua BO al SCMD.
Daca nici cei trei membri ai BO nu se vor pune de acord, imi voi asuma decizia, ca presedinte al SCMD.

Honor et Patria! Vae victis!

 PRESEDINTELE SCMD.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU