miercuri, 10 octombrie 2012

COMUNICAT privind desfășurarea ADUNĂRII GENERALE ÎNTRUNITE 6 octombrie 2012SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Consiliul Consultativ al Filialelor SCMD din mun. Bucuresti si jud. Ilfov
Bucuresti, 06.10.2012
 


COMUNICAT
 privind desfasurarea ADUNARII GENERALE INTRUNITE
 6 octombrie 2012

La initiativa  CONSILIULUI CONSULTATIV  al filialelor SCMD din mun. Bucuresti si jud. Ilfov , sambata, 06 octombrie 2012, la sala Centrului Cultural al MAI  s-a desfăşurat A DUNAREA GENERALĂ  INTRUNITA  a filialelor  SCMD  din  mun. Bucuresti si jud. Ilfov la care au participat 363 de  membri de sindicat.
Dorim sa facem precizarea ca aceasta adunare nu s-a substituit Adunarilor generale ale filialelor, neavand pe ordinea de zi punctele solicitate de CD pentru dezbatere. Adunarea a fost organizata in idea de a ne formula un punct de vedere unitar, la nivelul Capitalei si jud. Ilfov, pe care sa-l transmitem colegilor din tara, participanti  la CNR , cu privire la elementele de strategie pe care SCMD  si le propune referitor la modul nostru de actiune pentru alegerile generale din decembrie a.c.
 La adunare au participat ca invitati:
 -din  partea Ministerului  Apărării  Naţionale
1.Domnul general (rz) CORNELIU DOBRIŢOIU  ministrul Ap.N      
2.D.na.SIMONA LUMINIŢA SÂRBU consilier al ministrului ApN
- din partea  Ministerului  Administraţiei şi Internelor
3.Dl. CONSTANTIN CĂTĂLIN CHIPER  secretar de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului.
4. Dl. comisar şef NUŢĂ PAUL GHEORGHE Directorul Casei de Pensii Sectoriale a MAI.
- din  partea Ministerului  Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale
5. Doamna JUGĂNARU GEORGETA director în cadrul MMFPS
- din partea  USL - Partidul Naţional Liberal
6.Dl.RAREŞ MĂNESCU Vicepreşedinte al PNL, primar al sectorului 6 Bucureşti
- din  partea Sindicatului  Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual
7.Dl. comisar şef DUMITRU COARNĂ vicepreşedinte al SNPPC
- din partea  SCMD
8.DL col.(rz.) DOGARU MIRCEA presedinte
9.DL col.(rz.) PRICINĂ VALERIU vicepresedinte
10.DL gl.(rz.) NĂSTASE CONSTANTINvicepresedinte
11.DL.gl.fl.aer.(rz) BĂLAN IOSIF vicepresedinte
12.DL Comisar şef.(rz.) RĂCĂŞAN ŞTEFAN vicepresedinte
NOTĂ: Nu au răspuns invitaţiei SRI; USL/PSD Bucureşti; USL/PC Bucureşti; USL Ilfov


          Adunarea Generala Intrunita s-a  desfasurat  in doua sesiuni de lucru cu urmatoarea ordine de zi :
          Sesiunea 1 :
        – Stabilirea strategiei noastre privind imbunatatirea calitatii vietii pensionarilor militari ,actuali si viitori,cu sprijinul nemijlocit al autoritatilor statului.
-Implicarea filialelor SCMD din Bucuresti si Ilfov in desfasurarea alegerilor locale si a referendumului;
         -Strategia USL privind alegerile generale si prezentarea unor elemente din programul de guvernare referitoare la pensionarii militari. Punctul de vedere al USL privind implicarea filialelor SCMD din Bucuresti si Ilfov in campania electorala pentru alegerile generale.                                                     La aceasta sesiune au fost invitati sa participe ministrii MApN, MAI,SRI si Min. Muncii precum si reprezentantii USL la nivelul mun. Bucuresti si jud. Ilfov.
          Sesiunea 2 :
          -Informare privind activitatile filialelor din Bucuresti si Ilfov de la ultimul CNR pana in prezent;
          -Situatia actiunilor in instanta  la nivelul mun. Bucuresti si jud. Ilfov;
          -Situatia economico-financiara a filialelor;
          -Propuneri privind strategia viitoare a SCMD si prezentarea Apelului adresat tuturor membrilor sindicatului.
Col.(r) Victor IONASCU , reprezentantul Consiliului de Coordonare in Cuvantul de deschidere si Informare, a subliniat o serie de  probleme cu care se confrunta sindicalistii militari, solicitand  invitatilor sa-si prezinte punctele de vedere.
           Principalele concluzii rezultate din desfasurarea adunarii in sesiunea I  au fost urmatoarele:
-  problematica pensionarilor militari este cunoscuta la nivelul Guvernului, in mod deosebit cu referiri la  pensiile militarilor , fiind subliniat faptul ca MApN va supune analizei guvernului proiectul Ordonantei de Urgenta  prin care se propune repunerea in plata a pensiilor  diminuate , abuziv, la nivelul cuantumului avut in decembrie 2010.
-  au fost identificate fondurile necesare  efectuarii acestei operatiuni fara  a fi necesara o rectificare bugetara.
-  procesul de solutionare a contestatiilor este deosebit de ingreunat datorita lipsei personalului  si in special a celui  calificat , cu implicatii negative in derularea proceselor in instantele  de judecata ;
-  se cauta solutii de imbunatatirea calitatii vietii in special  in domeniul asistentei medicale ;
-  prin masurile luate de fosta guvernare , nu s-a reusit ruperea legaturilor dintre pensionarii militari si personalul activ.
- a reiesit cu pregnanta faptul ca SCMD , la nivelul mun. Bucuresti si jud. ILfov  a contribuit activ la victoria in alegeri a USL-ului  in speranta ca acesta  va incepe sa solutioneza problemele cu care se confrunta sindicalistii militari;
Concluzia finala a fost ca sentimentul de neincredere in USL , vis-a vis  de  nesolutionarea  problemelor noastre ,  ar putea fi eliminat  prin rezolvarea , urgenta si neconditionata, a problemei pensiilor militare diminuate.


           In sesiunea a  II-a ne-am confruntat cu o problema , general valabila la actiunile din ultimul an, privind dezinteresul manifestat de catre   membrii de sindicat fata de viata interna a sindicatului.   In acest sens va informam ca la sesiunea a II-a  in sala au mai ramas aproximativ 100 de membri de sindicat. 
Cu toate ca la adunare a fost invitat intregul Comitet Director , dezinteresul  membrilor CD , fata de aceasta sesiune , a fost manifestat inca de la inaintarera invitatiei si a solicitarii ca reprezentanti ai departamentelor economico-financiar si juridic  sa informeze participantii la actiune , cu probleme punctuale privind cele doua domenii.
 Avand in vedere faptul ca din Comitetul Director a ramas un singur vicepresedinte  ( col. Stefan RACASAN ) , la sesiune  s-a discutat numai pe marginea Apelului si unor propuneri pentru strategia SCMD , urmand ca propunerile sa fie inaintate  BOp  care le vor prezenta in  adunarile generale ale filialelor .
Consideram ca aceasta ADUNARE GNERALA INTRUNITA a constituit un punct de plecare in instituirea unui dialog permanent intre SCMD si  autoritatile statului precum si intre membrii de sindicat din Capitala si jud. Ilfov


CONSILIUL  CONSULTATIV  al FILIALELOR SCMD din mun. BUCURESTI si jud. ILFOV