joi, 11 noiembrie 2010

Propuneri

Iată ce ne propune un coleg de la filiala Sector 2 Bucuresti. Citiți, analizati, comentati. Va dorim o zi buna.


CATRE AVOCATUL POPORULUI, D-lui IOAN MURARU
Subsemnatul ………………………, domiciliat în …………………………….. , în conformitate cu art.51 din Constitutia României, ma adresez dumneavoastra spre competenta solutionare privind drepturile ce mi-au fost îngradite, încalcate, interzise de autoritatile statului român, astfel:
A) Mi-a fost încalcat dreptul la munca, consfiintit prin art. 41 alin.1 din Constitutia României, care prevede ca : "dreptul la munca nu poate fi îngradit". Asfel prin decizia ………………………………………, mi-au încetat raporturile de munca prin aplicarea unei legi aberante si neconstitutionale si aici ma refer la L329/2009. În acelasi timp art. 53 din legea fundamentala prevede în cadrul alin.1 ca, restrângerea se poate face prin lege si numai daca se impune, iar la alin. 2, se precizeaza ca masura se aplica în mod nediscriminatoriu fara a aduce atigere existentei dreptului. Desigur, ambele prevederi au fost nesocotite si mai grav, încalcate. Încalcate si nesocotite sunt si prevederile art. 16 din Constitutia României, care prevede ca cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari la alin1 si nimeni nu este mai presus de lege ,în cadrul alin.2. Apreciez ca veti constata cu usurinta, abuzul de drept si chiar abuzul în serviciu în forma agravanta savârsit de initiatorii proiectului de lege, de cei care au promovat proiectul, de votantii legii si de catre cel care a promulgat legea, prin aceea ca dreptul la munca este încalcat, producând grave discriminari.
Adica, dreptul la munca în domeniul privat este permis, pe când cel în domeniul administratiei publice este interzis, pe de o parte, iar pe de alta parte, unii, pot cumula salariul cu pensia chiar în domeniul administratiei publice, iar altii - nu, vezi cazul magistratilor, cât si cei care au pensii situate sub nivelul de 1680 roni, în contextul în care, nimeni nu a stabilit care este nivelul de trai decent prevazut în Constitutia României la art.47,alin.1.
Si ca un corolar al încalcarilor constitutionale, cei nominalizati mai sus au facut si efortul încalcarii art. 57 din legea fundamentala, când sunt chemati sa-si exercite drepturile constitutionale cu buna credinta fara sa calce drepturile si libertatile celorlalti. Si nota bene, au jurat sa respecte Constitutia României, ori pentru domniile lor legea fundamentala este cum, bine vedeti, facultativa ,obligatorie pentru noi si insignifianta pentru cei numiti în functii de demnitate publica. Domniile lor au sarit în lecturarea Constitutiei si art 44 alin.2 care cere cetatenilor carora le sunt încredintate functii publice, precum si militarilor, sa raspunda de îndeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin. Noi militarii, ne-am facut datoria , pe când alesii neamului.......Noi suntem nesimtiti, ei.......Noi am jurat sa aparam tara chiar cu pretul vietii si am facut-o si chiar o mai facem, ei.......Noi suntem chemati sa fim solidari cu ei, pe când ei.....Noi suntem chezasii democratiei constitutionale, pe cînd ei....Pe noi s-au sprijinit în revolutia din decembrie 1989, în aderarea la NATO, în asigurarea conditiilor de securitate pentru intrarea în comunitatea europeana si exemplele ar putea continua, dar acum suntem o povara, niste întretinuti, beneficiarii milei lor.O zeus cat de darnic esti.
Este limpede fara putinta de tagada chiar si pentru persoane fara studii juridice faptul ca un act normativ de putere inferioara si ma refer la L329/2009 nu se poate impune unui act de putere legislativa mai mare- Constitutia României, decât prin decaderea din drepturile si competentele profesionale a celor care au promovat-o adica cei aflati la putere, în cazul nostru -alesilor neamului. Dovada? Nenumaratele proiecte de acte normative neconstitutionale promovate de un guvern , care nu-i asa doreste binele poporului si un presedinte care le promulga fara sa clipeasca. Sa mai vorbim de morala, nu e cazul.
Aceste considerente ma îndreptatesc sa afirm cu toata puterea ca aceasta lege este aberanta si neconstitutionala, iar cei care o sustin , nu ma mai reprezinta. Desigur afirmatiile mele sunt grave, dar mai grava este nerespectarea Constitutiei, a dreptului la viata decenta, la speranta pe care cei alesi mi-au luat-o. Dupa 44 ani de munca, sperantele mele nu se mai regasesc decât în declaratiile sforaitoare ale guvernantilor, ce nu mai au corespondent în realitate , iar în ce ma priveste eu nu îi mai cred în ruptul capului si desigur nu o sa ii mai votez niciodata .
Domnule avocat al poporului, va rog sa constatati si sa luati act de faptul ca, sunt prigonit în propria-mi tara de indivizi care nu sunt cu nimic mai presus decât mine ,care mi-am facut datoria fata de tara mea- România. Si retineti, sunt mândru de acest lucru, iar eu nu ma aflu în campanie electorala si nu astept privilegii ci numai respectarea legalitatii si a drepturilor dobândite legal. Si nu retroactiv. Eu mi-am iubit tara si înca o mai iubesc si caut sa o slujesc cât mai mult cu putinta, pe când ei..... ne îndeamna sa o parasim daca nu ne mai convine . Alo, Guvernul României, Parlamentul României, Presedentia României se aude? Cine este mai nationalist, mai patriot decât mine,/ noi cei care am jurat sub faldurile tricolore? Judecati singuri. Apropo, sa fii nationalist si patriot in tara ta e rusine?
Si o întrebare si pentru cei care au promovat si promulgat legea? Cine va raspunde ca urmare a câstigarii drepturilor în instata ,cine va plati drepturile pretinse si mai ales interesele legitime afectate? Pentru ca, în mod indubitabil, voi câstiga , daca nu în tara mea , atunci la CEDO, în mod SIGUR . Si atunci va veni rândul meu sa arat faptul ca eu la scutul constitutional sunt mai puternic decît ei aparandu-ma adevarul dreptatea, faptelei si în temeiul democratiei constitutionale sa îi invit politicos, pe cei susmentionati- mai acestia plecati pentru ca în nici un caz nu ne mai reprezentati ca sunteti tributari fata de tara pe care noi o iubim si pe care voi ziceti ca o reprezentati însa fara nici o dovada, fiind datori vânduti pentru câteva generatii viitoare, statului român proprietarul generos care în prezent va ocroteste fara just temei . Dar roata se învârte si asta este dovedita la o privire mai atenta a istoriei, pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda fiindca nu o sa mai repet. Asta din dorinta nesecata de a va arata ca dreptatea este de partea mea/noastra si ca nu ne vom da batuti niciodata. Luati aminte!
B) De la 01.01 2011, data de la care toate pensiile nesimtite (speciale) si pe cale de consecinta si a mea ,vor fi recalculare în baza legii nr.119/2010 si a documentelor doveditoare a veniturilor lunare din perioada carierei militare pentru care tot noi cei întretinuti suntem obligati sa alergam prin toate garnizoanele în care efemer ne-am desfasurat activitatea ,în caz contrar, pensia va fi stabilita retroactiv în functie de vechimea avuta si a salariului mediu brut pe economie. Nu contaza ca unele state de plata nu se mai gasesc, iar altele sunt ilizibile si prin urmare nefolositoare, cât si faptul ca nu exista personal pentru aceasta activitate.
În concluzie , pensia mea va fi recalculata retroactiv, încalcându-se prevederile art. 15 din Constitutia României în integralitatea lui introducându-se si premisa falsa ca pensiile ocupationale pot fi recalculate ca si cum ar fi fost obtinute în baza principiului contributivitatii , sustinut fara just temei de premierul batut cu oua în cap de catre tatal sau si decazut în credibilitatea cetatenilor ca urmare a promovarii atâtor acte neconstitutionale, el profesor de drept constitutional mai mult decât mediocru în afirmatiile profesorilor institutiei în care si-a obtinut diploma nerusinata.
Daca prin lege militarul iesit la pensie nu a contribuit la sistemul de asigurari sociale, cum putem inventa o contributie virtuala atâta timp cât, în întelesul art.3 alin.1 din proiectul legii, militarul nu a avut niciodata calitatea de asigurat în sistemul unic de pensii si nici de contribuabil, iar faptul ca militarii nu au avut niciodata Carte de munca ar trebui sa constituie un argument convingator.
Totodata,supun atentiei dumneavoastra, Decizia Curtii Constitutionale nr.120/2007,care a dispus ca: în toate cazurile în care din recalculare, rezulta un cuantum mai mare al pensiei se va plati aceasta, iar daca noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda în continuare pensia anterior stabilita si aflata în plata, fara a se aduce atingere drepturilor legal câstigate anterior.
Prin urmare, dupa dreptul la munca, la proprietate, la sanatate, la batrânete linistita si binemeritata. iata ca ne este anulat si dreptul la speranta, la un trai decent, dupa o munca de o viata ni se cere sa mergem sa semnam cererea prin care sa ne exprimam dorinta de a ni se rezilia trecutul militar si pensiile militare legal obtinute. Si asta împotriva normelor de drept, pe care le invoca cantautorii proiectelor de lege.
Cu alte cuvinte , ne-am desfasurat activitatea dupa legi speciale, am iesit la pensie în baza unor legi în deplina concordanta, dar iata ca în curând aceasta concordanta nu va mai exista, în zadar domnilor care va desfasurati activitatea sub drapel, sub juramântul, ca veti apara tara chiar cu pretul vietii, veti constata la final ca veti iesi la pensie ca un adevarat civil, care în cel mai fericit caz a jurat sa respecte legile tarii....disparându-va în neant gradul militar, cât si compensatiile partiale a inconvenientelor ce rezulta din rigoarea statutelor speciale, carora trebuie sa li se supuna militarii. Sa nu creada care cumva ca am ceva cu civilii, intrucat, iata vrand nevrand, am devenit unul din rindul lor.
Meritul acestor marete realizari revine integral ciumei portocali,cat si cirmaciului fara de cirma si fara de dunnezeu. Puteti veni în catafalc, înfasurati în faldurile tricolore din departatele zari unde prin vointa unor straini de neam si tara va cautati un codru de pâine, ori de pe strazile din ce în ce mai lipsite de securitate sociala, ca în afara de avansare în grad postmortem ,nu va mai ramâne decât îndemnul ,odihneasca-se în pace.
Mai consider, în final ,ca orice recalculare a unor pensii acordate legal si aflate în plata- înseamna o încalcare de catre stat a propriei legislatii, ceea ce ar avea repercursiuni grave asupra stabilitatii juridice si asupra caracterului de stat de drept, de care se fac vinovati si direct raspunzatori, autorii acestor norme pentru care mai devreme sau mai târziu vor raspunde si vor da socoteala negresit. Modificarea retroactiva a unor drepturi deja câstigate nu este posibila decât prin încalcarea principiilor fundamentale de drept, despre care ciuma portocalie se face ca nu are cunostiinta de cauza însa, Asociatia Internationala a Juristilor Democrati de la Bruxelles are cunostinta si printr-o Rezolutie adoptata în unanimitate solicita Parlamentului României sa nu valideze masurile de diminuare a pensiilor întrucât contravin dreptului international si jurisprudentei CEDO.
Reamintesc despre faptul ca în timpul vacantei de vara am depus la Comisia de petitii a Parlamentului European documentele intitulate:
“VREM SA MUNCIM” si "APEL LA RATIUNE".
Am primit atunci asigurarile ca petitiile noastre vor ocupa un loc important pe agenda Comisiei parlamentare Euopene, asigurari ce prind roade in aceste zile prin faptul ca:
•. Avem informatii ca respectivele petitii “sunt in lucru””ele fiind date spre studiu si analiza fiecarui parlamentar european, membru al Comisiei;
•Avem dovada ca cele doua documente au fost trimise de catre Parlamentul European presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei cu rugamintea de a se analiza si trimite “Puncte de vedere”.
. Pentru a se redacta si trimite aceste ”Puncte de vedere” documentele au fost difuzate catre membrii Birourilor Permanente, presedintii Comisiilor de aparare, ordine publica si siguranta nationala si ai Comisiilor de politica externa din Senat si Camera Deputatilor, proces ce se afla in desfasurare in aceste zile.
Subscriu membrilor asociatiei susmentionate, care apreciaza ca juristii care încearca sa sustina prin constructii artificiale, asa-zisele masuri anti-criza, fac de rusine scoala romîna de drept, cat si forului de conducere al Parlamentului European, care iata este preocupat de modul in care se infapteiesc libertatile individuale in Romania si prin urmare lor le pasa, pe cand alor nostri, NU .
Mai mult decât atât, aflu din massmedia faptul ca în curând vor fi desfiintate Casele de Pensii MApN, MAI si SRI, urmând ca noi nesimtitii sa fim alocati Casei Civile de Pensii, desigur fara alocarea fondurilor necesare acordarii drepturilor ce legal ne revin, cu consecinte ce în prezent nu pot fi evaluate. Si atunci sa te tii reactiune!
Domnule Avocat al Poporului, nu doresc un raspuns de genul ca, potrivit art 15 din legea ce va guverneaza activitatea, cele de mai sus nu fac obiectul acivitatii institutiei pe care vremelnic o reprezentati, ci va rog, ca potrivit art.1 si 5 din legea susamintita sa faceti prin raportul de specialitate în cel mai scurt timp, recomandari Parlamentului României în concordanta cu prevederile constitutionale a dreptului international si jurisprudentei CEDO.
Si inca ceva domnule avocat al poporului! Daca un cetatean roman lezat in drepturile sale legitime ,constitutionale se adreseaza institutiei dv, iar aceasta spune ca nu este competenta , atunci la ce mai folos, ce mare scofala?
Al dumneavoastra,


……………………………………………………
Bucuresti la 08.11.2010